Един час геймплей на Civilization VI и информация за опиума на народа

0
32

Излизането на Civilization VI наближава и малко преди играта да се появи в магазините, нейните създатели показаха новия игрови механизъм на религията. Публикуван е и едночасов клип от геймплея посветен на Норвегия и Испания. През първите 15 минути се граби Норвегия, а после действието се прехвърля в Испания, където се демонстрират възможностите на религиозната война.

 

В новата Цивилизация религията има огромно значение. Това е съвсем логично и правилно от историческа гледна точка, понеже няма как да се разглежда една дори и виртуална цивилизация без опиума за народа.

В Civilization VI е въведена религиозната победа. За нейното постигане е необходимо религията да доминира в минимум половината градове на Цивилизацията. Да уточним, че това не са половината градове на картата, а половината градове на всяка включена в играта цивилизация. Според създателите на Civilization VI, военната и религиозната победи са едни от най-бързите начини за завършване на играта с победа.

 

Главното нововъведение в религиозната система на Civilization VI са апостолите и религиозните битки. Апостолите са много интересни и скъпи единици, които съчетават в едно мисионер, пророк и войник, и могат да получават повишения. Тази единица може да преследва последователите и разпространителите на чужди религии. А при победа в религиозно сражение, победената страна в радиус от 10 клетки приема новата религия. От апостолите могат да се направят инквизитори след откриване на Инквизицията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари