Една от най-продаваните игри в Steam се прослави с катастрофален старт и разработчиците връщат парите на потребителите

0
464

Става въпрос за Last Oasis. Мащабната мултиплеър онлайн игра излезе на 26-ти март в етап на ранен достъп, след като се изкачи в класациите в Steam за най-продаваните заглавия. Същата вечер потребителите се натъкнаха на проблеми с връзката и в един момент Last Oasis въобще не можеше да се играе. Днес все още сървърите отказват да работят, въпреки усилията на студиото да качва ъпдейти и да поправя грешките навреме. Тъй като не се знае кога компютрите им отново ще бъдат функционални, Donkey Crew ги изключи за седмица, докато оправи проблемите.

Разработчиците споделиха във видео публикация:

„Нашите програмисти работят денонощно да оправят проблема, но се нуждаят от сън. Трябва да разберем с най-големи подробности защо първите ни тестове не започнаха както трябва и какво не е наред… Много от вас споменаха, че не така трябва да се издаде игра в етап на ранен достъп, и ние сме съгласни…“

Още в четвъртък главният сървър на Donkey Crew неочаквано се срина, при което играчите не можеха да влязат в играта. Вече включилите се нямаха проблем, но останалите не можеха да продължат по-напред от главното меню. Студиото не можа да накара своя сървър да работи изправно и през почивните дни. Въпреки че много онлайн игри преминават през такива препятствия при първия си ден от стартирането – дори високобюджетната Anthem, рядко се случва проблемът довежда до толкова безизходно състояние.

А Last Oasis действително привлече значителен интерес към себе си. В играта нашата планета е спряла да се върти и хората трябва непрекъснато да се движат, за да оцелеят. Водата се е изпарила, храна почти няма и вашите герои трябва да устоят на предизвикателството на новия климат. Много критици имаха шанса да опитат играта и споделиха положителни впечатления, очаквайки да продължат да я играят през Early Access периода.

Ако случайно сте закупили Last Oasis и не можете да дочакате повторната активация на сървърите, Donkey Crew изрази готовност да върне парите на всички геймъри. Независимо колко време сте играли, можете да потърсите студиото през играта или страницата в Steam.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари