Една от първите мултиплейър игри ще има продължение за PS4

0
16

Въпреки, че опитите за онлайн игра датират още от времето на NES, техническите ограничения и бавните темпове на развитие на хардуера позволиха на конзолните геймъри да играят наистина пълноценно в мрежата едва към края на 90-те години.

Едно от най-ранните заглавия, замислени изключително като мултиплейър игра, която трябва да се възползва от току що създадената инфраструктура на това, което днес наричаме PlayStation Network е Hardware: Online Arena, която излиза през 2002 г. за PS2.

А сега тя ще получи продължение за актуалната конзола на Sony.

Новата игра се нарича Hardware: Rivals и се прави от Connected Content Group, която е вътрешно студио за развойна дейност под шапката именно на PSN.

В работата участват част от хората, направили оригиналната игра, а Hardware: Rivals отново ще представлява авто бойно заглавие, в което различни превозни средства – от бързи бъгита до мощни танкове – ще се сражават на различни арени.

„Ще запазим духа на оригиналната игра и в същото време ще предложим множество нововъведения“, се казва в анонса на играта на официалния PS Blog.

Hardware: Rivals ще бъде мултиплейър заглавие с редовни онлайн събития, които да пазят интереса на играчите. Въпреки, че това официално не е потвърдено, доста вероятно е играта да е безплатна. В близко бъдеще ще стартира нейната бета, а дотогава може да видите дебютния ѝ трейлър.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за