Екранни снимки от ерата на Blizzard North разкриват по-мрачната оригинална визия Diablo 3

2
1420

Diablo 3 еволюира през годините и постигна големи успехи за Blizzard, но за разлика от предишните издания, не успя да спечели сърцата на ветераните, които помнят поредицата със своята отличителна визия. Една от най-големите критики, които отправят феновете е насочена към артистичния стил на играта, който изпъква с пъстри цветове и твърде много светлина в сравнение с подтискащия мрак, който изобилства в предишните две игри. 

Интересното е, че първоначално Diablo 3 не е бил замислен да изглежда така. “Нови” екранни снимки, които бяха събрани от PureDiablo показват, че в ранния си етап на разработка играта наподобява много на Diablo 2, макар, че крайния резултат е коренно различен. Снимките са публикувани преди няколко месеца от Оскар Куеста, който е бивш артист на Blizzard North – оригиналното студио, което е изключително скъпо на мнозина фенове, но обстоятелствата го довеждат до затваряне на врати през 2005 г. Оттам насетне снимките останаха незабелязани, докато не излязоха на повърхността благодарение на гореспоменатия Diablo фен сайт.

Куеста казва, че триизмерните модели “са били с нисък брой полигони и са използвали основни карти с цветове” и очевидно остават недовършени. Въпреки това е достатъчно ясно, че първоначалната визия на Diablo 3 има далеч по-близък контакт със своите предшественици – мрачен, готически и заплашителен свят, чиято атмосфера въздейства на много по-дълбоко ниво. 

Разбира се един въпрос ще остане без отговор и той е дали Blizzard North щяха да свършват по-добра работа по третото продължение? За себе си смятам, че по-скоро да, но ще се радвам да прочета и вашите мнения по този казус.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари