За производителите на конзоли и за създателите на игри емулаторите винаги са били болна тема, понеже с тяхна помощ геймърите могат да получат достъп до платените ресурси напълно безплатно.

Обикновено емулаторите позволяват стартирането само на класически игри, но създателите на знаменития Dolphin отидоха по-далеч и успяха да добавят поддръжката на онлайн услугите на Nintendo. А това означава, че геймърите могат да закупуват игри от официалния магазин Wii Shop Channel, без да притежават конзола на Nintendo, която в случая може да понесе сериозни загуби.

Емулаторът Dolphin съществува от 2003 година и дава възможност за стартиране на игри за конзолите Nintendo Wii и GameCube, на операционните системи Windows, Linux, macOS и Android. С негова помощ могат да се играят The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario Galaxy, Xenoblade Chronicles и други, при това с резолюция 720р, докато конзолата Wii поддържа само 480р. С появата на поддръжката на Wii Shop Channel геймърите могат спокойно да закупуват тези игри, без да харчат за конзола.

Nintendo приравнява емулацията с пиратството, което е и показано в нейния официален уеб-сайт. Dolphin дава възможност за легално закупуване на игрите, но това не промени мнението на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари