Научно фантастичният шутър Prey на Arkane Studios има добра графика, която обаче не се харесва на всички.

Въпреки че при максимални настройки играта радва очите с качествени текстури и съвременни визуални ефекти, потребителят jmx777 непрекъснато работи върху мод, който значително подобрява визуализацията на Prey.

Модификацията се нарича просто Real Lights plus Ultra Graphics и добавя в играта разрушаване на източниците на светлина, които започват адекватно да реагират на действията на геймъра, например при изстрел. Освен това, след инсталирането на мода, много предмети от играта, като например, кутия цигари, чертежи, парцали т.н, освен по-реалистични сенки получават и собствени триизмерни модели. Модът увеличава и далечина на показваните детайли (петната кръв, следите от куршуми, счупените стъкла) и сенките от малките околни обекти. Последното е особено важно, понеже понякога зареждащите се пред очите на геймъра сенки на предметите, оказват силно влияние на атмосферата на играта и на потапянето в нея.

Въпреки значителните визуални подобрения, модификацията Real Lights Plus Ultra Graphics не оказва почти никакво влияние на производителността на Prey. Създателят на мода непрекъснато подобрява стабилизацията на фреймрейта и общата оптимизация на кода на модификацията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари