Ентусиаст самостоятелно сглоби дрона City Scanner от Half-Life

2
61

Феновете на вселената на изключителната игра Half-Life вече над 10 години очакват да излезе следващата част. А докато чакат, не им остава нищо друго, освен отново да превъртат старите игри. Стъпка напред в това отношение е да се пресъздаде в реалния свят нещо от света на Half-Life. Това е причината за появата на реалния дрон City Scanner, добре познат от Half-Life 2. В играта това е робот-разузнавач, който се използва за да се следи положението в града и да регистрира всички нарушения.

 

Сега този дрон е съвсем реален. Той е проектиран и сглобен от руски геймър и още в началото започна да предизвиква силни емоции сред околните.

За да разбере точните размери на City Scanner геймърът трошил в играта дрон след дрон и разглеждал парчетата, останали на земята, както и тяхната форма. Оказа се, че в играта дронът е дълъг 80 см и висок 55 см.

 

Използван е закупеният в електронен магазин квадрокоптер DJI Naza-M Lite без GPS. Двигателите са AX-2810Q-750KV Brushless Quadcopter Motor, Afro ESC 30Amp, а акумулаторната батерия – 3300mAh 4S 30C. Рамата с диагонал 30 см е направена от карбон. Дронът може да остава във въздуха само 11 минути, но е голяма атракция за всички геймъри. Клипът с реалния City Scanner от Half-Life само за три дни бе гледан над половин милион пъти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари