Ентусиаст самостоятелно сглоби дрона City Scanner от Half-Life

2
28

Феновете на вселената на изключителната игра Half-Life вече над 10 години очакват да излезе следващата част. А докато чакат, не им остава нищо друго, освен отново да превъртат старите игри. Стъпка напред в това отношение е да се пресъздаде в реалния свят нещо от света на Half-Life. Това е причината за появата на реалния дрон City Scanner, добре познат от Half-Life 2. В играта това е робот-разузнавач, който се използва за да се следи положението в града и да регистрира всички нарушения.

 

Сега този дрон е съвсем реален. Той е проектиран и сглобен от руски геймър и още в началото започна да предизвиква силни емоции сред околните.

За да разбере точните размери на City Scanner геймърът трошил в играта дрон след дрон и разглеждал парчетата, останали на земята, както и тяхната форма. Оказа се, че в играта дронът е дълъг 80 см и висок 55 см.

 

Използван е закупеният в електронен магазин квадрокоптер DJI Naza-M Lite без GPS. Двигателите са AX-2810Q-750KV Brushless Quadcopter Motor, Afro ESC 30Amp, а акумулаторната батерия – 3300mAh 4S 30C. Рамата с диагонал 30 см е направена от карбон. Дронът може да остава във въздуха само 11 минути, но е голяма атракция за всички геймъри. Клипът с реалния City Scanner от Half-Life само за три дни бе гледан над половин милион пъти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
мъниngcbg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ngcbg
ngcbg

Само като го гледам ми идва да го халосам с нещо…ако имах и огнестрелно оръжие не ни се мисли 😀 Много ме дразниха тези машинки в играта – направо фобия бях развил 😉 🙂

мъни
мъни

Хехехех! Разкошно! Трябва да го пази, че някой може да го застреля по навик