13.9 C
София

ЕС погва „подвеждащите безплатни игри“

Най-четени

Повечето хора би трябвало за знаят, че понятието „безплатна игра“ е само условно и че създателите на подобни заглавия, както всички останали, искат да припечелят нещо от работата си. Изглежда, обаче, това не е така и много хора се чувстват „подведени“ точно от такива игри. С цел да се дискутира по-внимателно този назряващ проблем, от Европейската комисия пожелаха да се срещнат с представители на Apple, Google и отдела за справедлива търговия към британското правителство.

По време на срещата са се обсъждали четирите основни правила, които, според ЕК, трябва да спазват разработчиците на безплатни игри. Първо, играта не трябва да подвежда клиентите относно реалната си цена. Второ, игрите не трябва да съдържат директни призиви към деца с цел купуване на виртуални стоки с или без помощта на родителите им. Трето, покупките не трябва да се обработват с настройки по подразбиране, освен ако потребителят ясно не посочи този метод. И накрая, всеки търговец трябва да е посочил активен имейл, който клиентът да използва за връзка при въпроси или оплаквания.

„Бизнесът с приложения в Европа има огромен потенциал да създаде растеж в икономиката и нови работни места, както и да подобри всекидневния ни живот благодарение на иновативните технологии,“ сподели комисарят Вивиан Рединг, „За да може секторът да се възползва от този потенциал, клиентите трябва да имат доверие на новите продукти.“
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини