Ето защо намирането на PlayStation 5 е толкова трудно

4
4658

Дефицитът на конзолите от ново поколение PlayStation 5 се дължи най-вече на недостига на компоненти за производството на устройството. Информацията е на топ мениджмънта на Sony и бе публикувана в редица технологични интернет издания.

Финансовият директор на японската компания Sony Хироки Тотоки (Hiroki Totoki) потвърди дефицита на пазара на новата конзола по време на брифинг посветен на поредното приключило тримесечие на Sony.

„За нас е твърде трудно да увеличим производството на конзолата PlayStation 5 поради сериозният недостиг на полупроводникови и други компоненти“ – заяви топ мениджърът.

Той каза още, че Sony засега не успява да удовлетвори непрекъснато растящите потребности на пазара, но корпорацията ще направи всичко възможно, за да постигне тази цел.

Тотоки отбеляза още, че печалбите на отдела на PlayStation от продажби на игри и цифрови услуги по време на новогодишните празници е нараснал с 50% в сравнение със същия период на предишната година. Ръководителят на Sony каза още, че 87% от притежателите на PlayStation 5 са се абонирали за PlayStation Plus, което прави тази онлайн услуга важен фактор за получаване на печалба в близкото бъдеще.

Sony прогнозира рекордно добри резултати за края на финансовата година. През последните три месеца японската компания продаде около 4,5 милиона броя конзоли PlayStation 5, като общите приходи за миналата финансова година достигнаха $22,7 милиарда.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари