Сагата с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължава и тази седмица. Вече седмици наред тече проверката на сделката от регулаторните органи в големите гейм пазари. Бразилия вече даде зелена светлина на споразумението, очаква се Европейския съюз да се произнесе до началото на ноември, Щатите, Австралия и Великобритания до края на годината, като последните заявиха, че започват по-задълбочена проверка. Що се отнася до Sony, те не престават да изразяват страховете си за своя бизнес, като вече научихме, че лично шефът на SIE Джим Райън е пътувал до Брюксел, за да се опита да повлияе на европейските чиновници. А в края на миналата седмица се появи и потвърждение за това колко е важно за Sony игрите на Activision Blizzard да останат и в бъдеще за платформата на PlayStation.

От публикувана от бразилския регулаторен орган CADE графика за най-популярните игри през август тази година става ясно, че от 20-те игри с най-много месечни потребители за PlayStation 5, пет от заглавията са именно на Activision Blizzard: Call of Duty: Modern Warfare, Tony Hawk’s Pro Skater, Call of Duty: Vanguard и Call of Duty: Black Ops. От посоченото се вижда защо японската компания е против сделката. По-рано тази година разбрахме, че Microsoft ще спазят договореностите между Activision и Sony и ще изчакат да изтече споразумението между двете компании преди да затворят вратите за поредицата пред PlayStation. Това се очаква да се случи след две игри. Освен тях обаче в портфолиото на американския издател личат поредици, като Diablo, която ще получи своята следваща игра, World of Warcraft, която продължава развитието си с Dragonglight през ноември и разбира се новопоявилата се Overwatch 2.

Изглежда така сякаш не сме 2022, а 2002 и сме в разгара на т.нар. „конзолни войни“. Ако е така, то определено Xbox изглежда ще спечели по един доста категоричен и спокойно може да кажем – жесток начин. Вероятно е Microsoft да затвори в екосистемата на Xbox каталога на Bethesda, на Zenimax, този на MachineGames, на Arkane и Tango Gameworks. Добавяте този на Activision Blizzard и се получава една доста неприятна картина за Sony.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари