Ето защо StarCraft 2 вече ще бъде безплатна

3
1832

Повече от седем години след появата на StarCraft 2: Wings of Liberty, Blizzard Entertainment ще направи стратегията free-to-play. Компанията обяви своя план по време на BlizzCon 2017, а целта е StarCraft 2 да се отвори към по-широка аудитория.

Сега продуктовият директор на StarCraft 2 Тим Мортън обяснява какво точно е продиктувало това решение.

„Едно от нещата, които ни направиха впечатление най-рано, бе това, че геймърите не са съвсем наясно с модела на играта. Въпреки, че част от нея е безплатна чрез т.нар. Starter издание, не всеки го знаеше. Хората бяха объркани относно това какво точно трябва да си купиш, за да играеш StarCraft 2„, казва той.

„Искахме да разсеем това объркване и да обявим направо, че StarCraft 2 е free-to-play игра“.

Според Мортън, друг фактор за това решение е наследството на StarCraft 2 като е-спорт заглавие. С безплатния си статус, тя ще бъде достъпна за повече състезатели. Някои от е-спорт партньорите на Blizzard вече са изразили желание да видят повече свежа кръв именно в състезанията по стратегическото заглавие.

Накрая, самият преход от платено към безплатно заглавие е особено важен за компанията.

„Искаме играта да бъде привлекателна за сегашните играчи и за онези, които не са посягали към нея след Wings of Liberty. Няма да вкарваме никакви скрити валути и разходи“, категоричен е Мортън.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари