През уикенда се пови интересната новина, че популярният създател на игрови модове Sockman111 и неговият екип съвсем скоро ще представят шутъра Half-Life 2, работещ с енджина от първата част.

И преди имаше подобни опити, но този път модифицираната игра явно ще излезе. Но дори и да не бъде разрешено излизането на подобна версия, всички могат още сега да пробват демонстрационния вариант.

Идеята се оказа много интересна. Sockman 111 явно е решил да даде воля на фантазиите си и да покаже на всички как би изглеждала Half-Life 2, ако Valve не бе създала енджина Source. Ако на някой му се струва, че светът на Half-Life 2 е прекалено красив, може да погледне модификацията Half-Life 2: Classic.

За осъществяването на тази идея Sockman 111 и неговата група са използвали еджина GoldSrc, който Valve използва при създаването на оригиналната Half-Life и Counter-Strike. Ако сте се заинтересували как изглежда Half-Life 2 след подобен радикален даунгрейд, можете да изтеглите демонстрационната версия.

Да си припомним, че една голяма група заклети фенове на Half-Life сега са заети с нещо много по-важно. Те създават собствена версия на третата част на Half-Life 2, базирана на сценария на бившия сценарист на франчайза.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
the professorGmanFreeman Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Freeman
Freeman

Изглежда отвратително.

Gman
Gman

Е това ако има някаква логика… голям фен съм на HL, ама по-скоро бих играл HL2 Ep3 вместо HL2 с лоша графика и физика…

the professor
the professor

и така бих я играл… все пак това е алтернатива за много слаби машини… най важното в една игра е геймплея, не графиката… затова и cs 1.6 още се играе…