Е3 2019: CD Projekt Red са смятали, че ще е невъзможно да привлекат Киану Рийвс за Cyberpunk 2077 (интервю)

1
702

CD Projekt Red направи един от най-големите анонси на Е3 2019. По време на E3 конференцията на Microsoft, разработчикът пусна нов трейлър за предстоящото им RPG Cyberpunk 2077. Въпросният трейлър приключва с героя Джони Силвърхенд, който е озвучаван и изигран от Киану Рийвс. Обичаният актьор след това излезе на сцената, за да потвърди участието си в проекта.

От Gamespot са взели интервю от Павел Саско, главния куест дизайнер на Cyberpunk 2077, за да говорят за участието на Киану Рийвс в играта и как героят Джони Силвърхенд е еволюирал чрез участието му. Оказва се, че Джони е вторият най-важен герой в играта след главният протагонист, V. Отдолу ще прочетете транскрипция на интервюто с редакции за по-лесното му разбиране. Cyberpunk 2077 се очаква да излезе на 16 април 2020 за Xbox One, PS4, и PC.

Защо точно Киану Рийвс?

Вече бяхме създали ролята на Джони Силвърхенд и я бяхме подговили за демото, и знаехме, че този персонаж ще има много важна роля от самото начало на играта до края ѝ. А най-интересното е, че връзката ти с Джони Силвърхенд може да се развие по различни начини в зависимост от това как взаимодействаш с него.

След като бяхме разбрали това, започнахме да търсим актьор, който ще може да се справи с ролята. И да, имахме няколко различни варианта, но още в най-ранните етапи на развитие – преди около година – имахме идея да пробваме да го извикаме, защото Киану е известен с това, че е изиграл силни роли на персонажи, които се борят за нещо. И това беше ключово. Например Джон Уик. Там, той се бори за оцеляването си. Преди него имаме Матрицата, където той се бори, за да бъде освободен, за свобода. А преди нея имаме Джони Мнемонич. Всеки от тези персонажи се бори за нещо. А Джони Силвърхенд доста си прилича с тях, тъй като и той се бори за нещо. Той е от бандата „Самурай“. Tя е рок банда, a Джони е много харизматичен тип, който влиза с пистолет в ръка и започва да действа. И ние търсехме актьор, който ще може да си пасне с ролята.

И в този момент бизнес отделът на CD Projekt Red предложи „Добре, дайте да пробваме Киану, той пасва на ролята.“ При което ние отвърнахме „Не, това никога няма да стане. Невъзможно е.“ Но все пак решихме да пробваме.

Бизнес отдела се свърза с него и започнаха да водят преговори с него. Изпратихме няколко човека до офиса му, за да му покажат какво е Cyberpunk 2077 и каква е ролята на Джони Силвърхенд. Бяхме доста изненадани от това, че разбра ролята на героя доста бързо и започна да дава предложения от рода на: „Добре, това мога да го изиграя по този начин или по този.“ Видяхме, че много добре влиза в ролята. Естествено, след това трябваше да доуточним детайлите по договора. Бизнес отдела се справиха с това, за което сме им страшно благодарни.

След това качихме Киану на снимачната площадка. Облякохме му костюма и го сложихме в анимационното студио, за да видим как ще изглежда. Сканирахме го, за да му направим точно копие в играта, и той одобри модела на Джони Силвърхенд – този, който ви показахме в трейлъра на Е3 2019, както и този, който е в поверителното Е3 2019 демо. В по-дългата версия можете да видите ролята, която Джони Силвърхенд играе в играта, тъй като той е много важен герой. Всъщност, той е този, който насочва V през много конфликтни ситуации. Той си има собствена агенда, не винаги е добричък и не винаги ти е приятел. Той е дигитален призрак, и ти го виждаш, а другите не.

Джони Силвърхенд е убит през 2020 от Адам Смашър в Арасака Тауърс. Но изведнъж се появява тук, в 2077, и има много силна връзка с чипа, който V се опитва да открадне. Онзи CGI трейлър всъщност е част от играта. Можете да го изиграете като мисия. А трейлърът показва каква е връзката между V и Джони в играта.

Когато започнахме да снимаме Киану, той влезе в ролята и си казахме „Уха, много бързо я схвана!“. Той също беше заинтересован от това как ще се получи. Киану не е голям геймър, но има много голям интерес към игрите. Той е много находчив и много открит. Той е скромен човек.

За това ще поговоря после, но трябва да отбележа, че е много открит. Когато започнахме да измисляме маниерността на Джони, Киану имаше много предложения за реплики.

След това му дадохме репликите и нашият адапционен директор му представи сцената – обяснявайки какво става подобно на режисьор във филм. Киану започна да играе и да коментира: „Бих искал да предложа това нещо или онова нещо.“, „Това всъщност бих го изиграл така.“. Също така, той е от типа хора, които могат да поемат критика. Той е свикнал да бъде насочван, но в същото време постоянно търси и свое виждане за героя. И много, много често предлагаше: „Добре, дайте да променим това, защото по този начин ще звучи по-естествено, така ще стане по-добре.“ и т.н.

Той беше ключова част от екипа. След това записахме репликите и сглобихме демото, в което можете да видите Джони Силвърхенд с тялото и гласа му и бих казал, че се получи доста добре. Вярно, имаше неща, които не станаха от първия път и трябваше да добавяме корекции и от наша, и от негова страна, но имаше и неща, които станаха от първия път. И персонажът започна много да ни допада.

В самото начало имахме друга визия за Джони Силвърхенд. Не беше напълно различна, но версията на Джони, която имаме в играта, е тази, която Киану измисли, видя и почувства.

Въпреки че Джони е малко по-различен от това, което си представяхме, пак е страхотен. Мисля, че е просто от факта, че Киану ни беше от голяма помощ. Оценяваме холивудския му опит, защото той е рядкост. Другото важно нещо е, че обикновено е трудно да се работи с известни актьори. Работили сме с много звезди в миналото (за някои от игрите The Witcher), и за Cyberpunk, но да работиш с Киану е много по-добро. Защото той приема обратна връзка. Скромен е, не се опитва да е звезда или да се фука от колко голям калибър е. Много е лесно да се работи с него.

Мисля, че IGN го интервюираха и го бяха питали дали е очаквал такава реакция от премиерата на Е3. Едно от нещата, които каза беше „Не, аз не съм такъв човек. Просто хората обичат CD Projekt и Cyberpunk.”. И да, прав е, знам че хората харесват CD Projekt. Знам че хората харесват Cyberpunk и наистина го оценявам, но тази реакция на публиката беше изцяло негова заслуга. Според мен той е единственият човек на тази земя, който може да излезе на сцената, да не направи абсолютно нищо освен да погледне публиката и да накара всички да изпаднат във възторг.

Мислех си, че аз ще съм първият който ще стане, когато излезе на сцената, но се оказах последния. Цялата публика вече беше станала на крака.

Нашият офис гръмна в този момент. Не знам дали можеш да говориш за това, но би ли могъл да опишеш как се промени характера на Джони след участието на Киану?

По принцип мога, но е по-добре да не го правя.

Няма проблем. По-рано каза, че Джони е дигитален призрак. Та, той в главата на V ли е? А през по-голямата част от играта ли присъства, т.е. от началото до края, или го виждаме някъде по средата на историята?

Не, не, не, не е по-средата. Появата на Джони е в края на въведението – което си е дългичко. Тя е основна част от играта, но още е доста рано. Не го виждаме веднага, а след случките в CGI трейлъра. Той действително е част от играта. Изигравате го от гледната точка на V и изживявате събитията до момента, в който се събуждате в бунище и виждате Джони Силвърхенд да стои над вас и да казва „Хайде, самурай, размърдай се! Имаме град за изпепеляване.“

Значи, Киану е в група. Джони е бил част от група в Cyberpunk 2020. Ще можем ли да го чуем как пее в Cyberpunk 2077?

Ами, към този момент не мога да говоря за това.

Все пак трябваше да опитам. А от самото начало ли бяхте планирали Киану да е част от Е3 премиерата?

О, да. В момента в който разбрахме, че ще участва в играта знаехме, че ще го използваме по начин, по който да покажем колко много инвестираме в този проект и персонажите му… Така че идеята за Е3 се роди в сравнително ранен етап в маркетинг отдела. Планът беше просто да излезе на сцената с гръм и трясък, за да направим голямо впечатление. И, ако трябва да съм честен, маркетинг отдела ни са магьосници. Идея си нямам как успяха да го направят. На мен никога нямаше да ми хрумне като идея.

И тук се появи деликатният момент, където трябваше да сме много внимателни да не изпуснем някой детайл на пресата, защото ако беше излязъл теч, всички щяха да си кажат „Яко, това е Киану. Вече знаехме, че ще го видим.“

И някак си успяхте да го опазите в тайна?

Да. Пазихме го в тайна почти година. Беше като някоя конспирация за нас.

Като имаме предвид всичко, което изтече преди Е3 2019, това си е постижение.

Да, използвахме кодови имена и всякакви други неща, за да не изтече информация отнякъде. Имахме строги правила как да говорим за него, само и само някой да не чуе, понеже тайната беше доста голяма. И в крайна сметка успяхме.

Тъй като Джони е в главата ни, Cyberpunk 2077 напомня на някои други игри, като Portal с GLaDOS или Halo с Cortana. Джони статичен пътник, който просто ни придружава, ли е или взаимодейства с V и се развива заедно с него?

Не. Разбирам откъде идват тези сравнения и те са оправдани, но в играта Джони Силвърхенд играе напълно различна роля. Той е протагонист и антагонист едновременно. Той си има собствена агенда. Има неща, които иска от живота. Той е бил борец за свобода, но от гледната точка на корпорациите през 2020 е бил терорист. А и има огън в него, например репликата, в която казва „Хайде, самурай, размърдай се! Имаме град за изпепеляване.“. Този човек не се шегува. Той е отдаден на собствените си цели и реално не е този пътник, който те придружава, а е човек, който иска да те контролира, иска да ти повлияе по много различни начини и доколко това ще стане зависи изцяло от играча.

Не искам да казвам повече, понеже ще трябва да ви издам главната история, а тя е изключително важна част от играта. Но, общо взето, връзката между V и Джони, какво правят заедно и какво решават заедно е ключова част от играта и в зависимост от изборите ви ще има различни последствия. Тази връзка зависи от тези последствия и накрая, в епилога на играта, краят на историята ви ще зависи от това, какво сте направили с тази връзка.

Затова, според мен, сравнението с Cortana или GLaDOS не е оправдано. Не искам да казвам повече. Искам да ви обясня с какво Джони е по-различен, но тогава трябва да ви разкажа точно какво се случва и така ще ви убия кефа от играта за 2 минути.

Ще трябва да подпиша NDA (договор за конфиденциалност) преди да тръгна, нали?

Абсолютно.

Та, Джони просто страничен персонаж в историята на V ли е или нещо повече?

Джони Силвърхенд е един от основните герои. Бих казал, че някой като Джаки е вторичен персонаж в сравнение с Джони Силвърхенд. Джони е един от най-големите персонажи в играта. По-голям от него е единствено V, основният герой в играта. Даже можем да разглеждаме Джони като втори главен герой, който даже е и по-важния. Той е там през повечето от играта; видим и взаймодействащ с играча по много значителен начин. Така че, мисля че ще се изненадате от това, което сме направили с връзката между V и Джони. Много съм доволен от това, понеже аз съм този, който работи върху мисиите, които позволяват на играча да засили връзката между Джони и V по някои доста специални начини.

Та да, това са мисиите, които аз създадох и имплементирах. На мен ми харесаха, надвам се, че и на играчите също ще им харесат.

Само V ли може да вижда Джони, или ще видим какъв ефект има Джони върху другите персонажи и събития в играта?

Ами, и да и не. Работата е там, че Джони е дигитален призрак, който се вижда само от V. Но, това не означава че той не въздейства върху другите персонажи. Но, за да ви кажа как става това, трябва да ви разкажа цялата игра. Така че, да, има важна роля в играта и има ефект върху останалите персонажи и върху света около него, но повече от това не мога да кажа. Но да, само V може да го вижда. Но през V той може да прави повече неща и това е част от връзката им. Бих го нарекъл игра, в която непрекъснато се побутват един друг, създавайки конфликт във връзката си. Какво ще правите с него е ваш избор.

Тоест, нещо като две души в едно тяло?

Може да се каже, да. Но няма да издавам повече.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари