Nintendo обявиха през тази седмица, че премиерата на The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 се отлага за следващата година. Новината за това дойде от социалната мрежа Twitter и продуцента на играта Еиджи Аонума.

Продължението на класическата игра беше обявено по време на Е3 2019, но първи кадри от The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 видяхме едва през 2021 – отново на Е3. За съжаление, не е известно почти нищо за играта освен, че ще е директно продължение на първата игра.

Аонума не споделя официалната причина за забавянето, но вземайки предвид колко централна за развитието на Nintendo Switch и за самата компания се явява това продължение, то новината не би трябвало да ни учудва. Той аргументира решението на компанията с желанието на Nintendo да създаде нещо наистина специално.

„Както беше обявено и преди, приключението в това продължение ще се развива не само на земята, както в предишната игра, но също и в небето. Този уголемен свят се разпростира и отвъд това и ние ще ви предоставим дори по-голям избор от характеристики, с които да се забавлявате, в това число нови срещи и геймплей елементи“. споделя Аонума.

IGN напомня, че оригиналната игра също не излезе по план. Когато планираме периода за излизане на всяка една игра от света на Zelda, ние наистина искаме да я пуснем възможно по-скоро, така че всеки да я играе и да и се радва. Но всеки път, когато работим по игра от сериите, нашето желание е да създадем нещо изцяло ново. Трудно е да се каже колко дълго ще продължи това. И е трудно също така да решим окончателно кога това, което считаме за ново е готово“, сподели Аонима преди пет години.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари