Полското студио CI Games не случи със Sniper Ghost Warrior 3 през 2013, но изглежда разработчикът си взе бележка за това, което обърка с играта и всички са на мнение, че успяха да изведат поредицата отново на верния път с Contracts, по-малка по мащаб игра, която обаче се фокусира над основното, с което си е известна поредицата: чист и неподправен снайперистки екшън. Въвеждайки договорната система, играещите вземат поръчки и завършват опасни мисии, отстрелвайки фигури от престъпния свят в до голяма степен нива с открит дизайн. Играта се гордее с високата си степен на преиграване, което всеки път може да е различно, което провокира някои медии да я нарекат даже „най-добрата в сериите“. Това от своя страна моривира CI Games, които анонсираха това лято Sniper Ghost Warrior Contracts 2, която се очакваше да излезе в края на 2020. Това обаче няма да се случи тази година. Признанието идва от водещия левъл дизайнер Даниел Славински в интервю с австралисйкото издание Well-Played.

От споделеното от Славиински се разбира, че Sniper Ghost Warrior Contracts 2 ще има, както нов герой, така и нова история, която се развива в изцяло нова локация – Близкия изток. И за разлика от първата игра, действието на втората се развива в днешни дни. Освен това, акцентът над сингъла си остава, но във втората част, играещите получават възможността да осъществяват убийства от далечно разстояние.

„Да, Sniper Ghost Warrior Contracts 2 добавя кампания с прецизна стрелба от далечна стрелба с цели, които се намират на над 1000 метра. За да успеем да постигнем това, ние променихме подхода към картата и начина на изграждане на мисията“, обяснява Славински. „Ефектите от средата и гравитацията са далеч по-забележими вече и пътят на пътуване на куршума е увеличено значително, което на свой ред променя времето, което се изисква за планиране и прицелване. Тази кампания ще затрудни даже и най-опитните играчи“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!