Не очаквайте да видите разработени от Valve игри за конзоли в скоро време. Основателят на компанията Гейб Нюъл направи изявление за липсата на интерес към работа върху ограничителни платформи. На публично събитие директно в офисите на студиото той съобщи: „Ние се отчайваме, докато работим зад високи огради.“

Въпреки че последните игри на Valve като Portal 2 и The Orange Box бяха преработени за работа със старите конзоли, компанията не показа никакъв интерес публично да издаде заглавията и за PlayStation 4 и Xbox One, дори и след скока на продажбите през това поколение.

Нюъл обясни причината, изброявайки ограниченията за пускане на игра за конзола в сравнение с РС: „Вие се опитвате да говорите с някого, който се занимава с планиране на продукти, за безплатни игри а той ви отговаря „Ние не сме сигурни, че безплатните игри са добра идея“, така че корабът отминава“. Когато бе попитан за самостоятелно публикуване на игри за конзоли, Нюъл отвърна: „В момента ние обичаме персоналните компютри. Много!“.

Заедно с това Нюъл дискутира подхода на Valve за работа с клиенти и как това не е благоприятно за ограничените работни среди, в това число и iOS. Той подчерта, че понякога компанията се налага да издава ъпдейти за една игра по няколко пъти на ден, но когато пусна Steam App за системата на Apple, трябва да чака шест месеца до следващо обновяване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван
Иван
4 години

И ние не ти искаме игрите ???

jhon X
jhon X
3 години

Apple са идиоти това мисля за тях абе хора ви не разбирате ли че тези глупци го правят за да измъкнат по един или друг начин от вас малко кинти или по точно да се изразя пари предлагам на Apple да закрият всичко и да отиват на някои остров и да си продават боклуците там да не продават боклуците си на разумните хора които са глупави за мен защото Apple са тъпаци на световно ниво.