fbpx
-1.8 C
София

Затвореният бета тест на Valorant ще се сдобие с ranked mode опция

Най-четени

Ето, че Riot разкри как ще работи системата за класиране във Valorant (поне на този етап що се отнася до продължителността на затворения бета тест). Подобно на други режими за класирани игри, ranked mode ще даде възможност на играчите да се изкачват към челните места на базата на това колко добре се представят.

Ranked mode с идеята да прави най-точния подбор на играчи

Като за начало класираните игри ще бъдат въведени с пристигането на предстоящата актуализация 0.49. На този етап няма обявена конкретна дата, макар, че директора на играта Джо Циглер казва, че целта на компанията е нововъведенията да станат достъпни по някое време следващата седмица.

Веднага щом класираните игри станат част от Valorant, играчите няма да могат да се впуснат моментално, тъй като ще е нужно първо да изиграят 20 некласирани игри, за да отключат новият режим. Веднъж отключен ще се появят 8 класа с по 3 реда освен най-високия клас.

“Вашето лично представяне ще има огромно отражение върху началното оценяване на вашите умения, но тежестта на тази оценка ще намалява в сравнение с победите, докато наблюдаваме развитието на вашия прогрес във времето”, пише старши продуцента на Valorant Иън Филдинг в блог публикация.

Друг важен фактор, който ще бъде взет под внимание е колко “решително” печелите или грубите. Това означава, че ще получите повече опит ако спечелите 10 точки вместо 3. По същия начин системата ще действа ако вашия отбор загуби.

Играчите ще имат и опцията да се присъединят към класирани игри в пълна група от 5-ма. Matchmaking системата ще има предвид този фактор и ще се опита да намери най-близкото съвпадение при определяне на отбора с опоненти. Играчите, които искат да се присъединят към такава група не могат да бъдат повече от 2 класа по-напред от вас, например. Целта на тази механика е така да направи така, че да се намали шанса от огромна разлика в уменията и прогресията на играчите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини