Защо Хидео Коджима не иска да прави хорър игра?

1
65

Толкова много потенциал имаше в P.T. и надежда в Sillent Hills, но за съжаление проекта на Коджима и Дел Торо бе убит в зародиш. Именитият автор на Metal Gear сериите подготвя своята нова игра, свободен от робството на Konami. Death Stranding обаче няма да е хорър игра и няма да има мрачни елементи. Това разкри наскоро лично Коджима. А може ли да видим все пак хорър заглавие от него. Не. Това е твърдото му убеждение. Колкото и странно да звучи, причина за това е, че лесно се плаши. А той не го обича.

„Плаша се много лесно. Всъщност, това важи също и за Алфред Хичкок, както и за Стивън Спилбърг. И понеже те се плашат лесно, и аз се плаша лесно, то лесно създаваме нещо плашещо, тъй като ние знаем кое е страшно“, обяснява той в интервю за IGN. Може би знаете също така и любопитната подробност, разкрита от краля на хоръра Стивън Кинг, че всъщност спи на светната лампа. Що се отнася до Хидео Коджима, той споделя, че творческия процес по създаването на плашещи сцени му докарва кошмари. „Това е и причината да не желая да създавам хорър игри“, завършва той.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Agentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Много потенциал имало в Silent Hills, пък не искал да прави хорър игри, щото, видите ли, лесно се плашел. Що за анти-логизми? Кой знае каква гавра, с поредицата „Silent Hill“’е щяло да се получи и май по-добре, че са я спрели овреме.