Защо Apple не одобриха iOS играта Hot Mess

0
26

Всеки разработчик на приложения и игри знае, че ако иска Apple да одобрят следващия му продукт, трябва доста да се постараят. Американската компания е известна с честото неодобрение на проекти за игри и приложения като причините понякога са сериозни, а друг път – не съвсем. Причината, поради която наскоро не одобриха играта Hot Mess, спада към втората категория.

Apple отхвърлиха играта, тъй като съдържа „пикселирани съблечени хора, които се целуват“. Изображението по-горе демонстрира нагледно „скандалността“ на съдържанието на играта.

Сюжетът на Hot Mess е не по-малко абсурден, но в никакъв случай неприличен. Геймърите играят от името на робот-пожарникар, който обърква огъня на страстта с реален пожар. Ето защо през цялото време се опитва да докопа целуващи се двойки и да ги напръска хубаво с вода, така че да бъдат избегнати катастрофални последици.

Интересното е, че Apple отхвърлили играта два пъти. Първият път, обаче, студиото Secret Library им представило версия, в която двойките са абсолютно голи (с всичките потресаващи детайли на 8-битовата графика). Apple изглежда са имали проблеми и с новата версия, тъй като героите „едва били облечени“.

И като във всяка романтична приказка от този тип, накрая всичко завършва с хепи енд – в крайна сметка Apple склонили и приели играта. Най-забавното е, че Secret Library нямаше да се откажат дори ако не бяха победили сега. Намерението им било малко по малко да обличат героите, докато не преминат прага на приличието и не стъпят най-накрая в App Store.
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари