Nintendo Switch се сдоби с още едно голямо заглавие в каталога си с игри – Minecraft. Изглежда обаче играта не функционира както се очаква от нея – съдържанието се изобразява в резолюция 720p независимо дали конзолата е в портативен или докинг режим.

Това е доста обезкуражаващ факт за геймърите, очаквали да играят играта във FullHD резолюция, пък и е сравнително необичайно за платформа от 2017-та година. Наскоро получихме сведения от представител на Microsoft, според който Minecraft има проблеми при смяната от една резолюция в друга при докинг. Но това не е заради мощността на Switch, което значи, че е възможно скоро проблемите да бъдат поправени и конзолата да изпълнява Minecraft на 1080р резолюция. За момента обаче трябва да почакаме, докато Microsoft коментира по случая. Въпреки всичко Minecraft се изпълнява при 60 кадъра в секунда независимо дали е в портативен или докинг режим. Играта се оказа доста лека за конзолата.

Minecraft за Nintendo Switch вече се продава на цена от $30. Играта включва локални игри (с ограничение на размера на световете) и поддръжка на онлайн мултиплеър сесии, както и няколко пакета с текстури, вдъхновени от Super Mario. Освен от липсата на FullHD резолюция, собствениците на Nintendo устройството се оплакаха и от изискване на информация за кредитна или дебитна карта при закупуване на допълнение, вместо да се записват автоматично данните на сметката. Този бъг обаче вече е оправен.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари