За влиянието на Silent Hill над The Evil Within 2

0
72

Ако вече сте се докоснали до света на The Evil Within 2 или сте гледали Let’s Play клипове, то няма как да не направите паралел с олд скул хорър усещането от вселената на Silent Hill. Не е случайно, защото именно емблематичните серии имат най-голямо влияние зад играта. Това става ясно от интервюто на GameWatcher с игровия директор Джон Джоанас.

„Светът е изграден около този град, Юниън, който се разпада, тъй като самият свят е на прага на разрухата. Себастиан се впуска в изследването му в опит да открие дъщеря си, но помежду пътуването си той посещава и тези странични места, създадени от неговите противници. Макар и да не се завръщате към същите локации, Юниън Таун е повтаряща се дестинация с напредъка ви към различни други секции“, обяснява Джоанас.

Той обяснява, че наистина има прилики със Silent Hill, и те не са случайни. „Те създават онова усещане, което разгледахме по-подробно – като начинът, по който се създава усещането, че се намирате в истински град, макар и да не получавате възможността да го изследвате в неговата цялост. Начинът, по който е представен и тук е сходен с него, съчетанието на изследване и линейните нива и как се комбинират. Може определено да се види сходство с това, да“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари