Понякога раздута и тромава, Red Dead Redemption 2 е и успешна – при това не само сред геймъри и критика, но и като продажби. Концепцията за отворения свят, която отдавна заслужаваше да умре заради това, че не допринася с нищо творческо за гейминга, продължава да има комерсиален успех. И то какъв.

Оказва се, че за първите 8 дни, откакто е по магазините, от Red Dead Redemption 2 са продадени повече бройки, отколкото от оригиналната Red Dead Redemption до момента. И да, Red Dead Redemption излезе за PS3 и Xbox 360 през вече далечната 2010 г. Това означава, че за някакви си 8 дни Red Dead Redemption 2 продаде повече, отколкото Red Dead Redemption за 8 години.

„Вълнуваме се от начина, по който се развиват нещата. До момента са пласирани над 17 милиона бройки. Като контекст, това е повече, отколкото мнозинството игри постигат за целия си продажен период“, казва шефът на Take-Two Щраус Зелник.

За първите 3 дни приходите на компанията са 725 милиона долара.

Не мислете обаче, че става въпрос за лесна печалба. По Red Dead Redemption 2 се работи цели 7 години и над 2000 души се трудят по проекта. Към края му работната седмица за тях вече има по 100 часа.

По този повод Зелник посочва, че става въпрос за малка група хора, а не за целия екип, както и, че идеята, че трудът е почти насилствен и често неплатен не е вярна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари