През миналата седмица ви разказахме за поредните проблеми, които изпитват Ubisoft като компания, но този път кризата явно е по-сериозна.

Последните три години не бяха въобще лесни за множество индустрии. Принудителните затваряния, осъществявани от държавите по света и различни други ограничения, наложени заради глобалната епидемиологична обстановка предвещаваха цунами от проблеми и огромна финансова криза. Всичко говореше за това, че се задават проблеми за глобалната икономика, а военната агресия на Руската федерация срещу Украйна заличи всяка надежда, че нещата ще се възстановят. Гейм индустрията не беше подмината от всичко това: отлагане на премиерите на игри, проблематична разработка, съкращения.

По-рано този месец най-големият европейски издател на гейм съдържание Ubisoft представи разочароващ финансов доклад, след чието изнасяне акциите на компанията удариха седемгодишно дъно. Студиото е било принудено да се откаже от издаването на няколко свои игри, а други – като например Skull and Bones – са забавени сериозно. Ubisoft отчитат слаби продажби и заложените финансови перспективи от страна на Ubisoft са значително снижени, очаква се и нова метла, която да освободи неизвестен брой служители. Изглежда, че нещата оттук насетне ще стават по-зле. Нека припомним, че всичко това се развива на фона на все още неотшумелия скандал, свързан с високопоставени служители, които са си позволили злоупотреба с ръководната си позиция за тормоз на служители на студиото. И разбира се Ubisoft успяха да замажат нещата с уволнението на няколко от виновните в скандала. А сега ръководителите на същите тези служители ги молят за помощ.

Според информация на Kotaku, които са се сдобили с вътрешен имейл, разпращан до служителите на Ubisoft, главният изпълнителен директор на компанията Ив Гийемо отправя зов за помощ да помогнат. Но по доста странен начин.

„Днес повече от всякога се нуждая от пълната ви енергия и отдаденост, за да сме сигурни, че ще се върнем по пътя на успеха. Освен това, моля всеки от вас да бъде особено внимателен и да мисли стратегически по отношение на разходите си и инициативите, които предприема, за да сме ефективни и изрядни възможно най-много“, пише Гийемо в писмото. „Топката е във вашето поле сега, за да подготвите излизането на тази линия от игри навреме и с очакваното ниво на качество, да демонстрирате на всички, че сме способни да постигаме целите си.

„Нагъл“ би било меко определение за призива на Гийемо, вземайки предвид разкритията от последните три години за тормоз на работното място на същите тези служители от страна на мениджъри и директори на студиото. Именно това поведение на господар към роби е довело до напускането на десетки служители, за което предадоха Axios преди две години. Ubisoft се опитва да компенсира напускането на опитни служители и ветерани в студиото с назначаването на нови, което вероятно е и част от причините за сегашните беди на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари