През последните седемдесет години нацистите са най-надеждните злодеи в световната поп култура. Дори Индиана Джоунс коментира че „мрази тези типове“. Един ироничен мод на играта от 1992-ра година Wolfenstein 3D, задължава главния герой Б. Блазковиц да премине през конструктивен диалог преди да има възможността да стреля по нацист. Появяват се досадни съобщения, даващи причини да не се стреля по съответната цел, като възможността „да се направят някои компромиси“. Модът за Wolfenstein 3D е създаден от програмистът от Тенеси с ливанско гражданство Рамзи Насер.

Допустимо ли е да стреляте по нацисти? Определено това не беше проблем в Sniper Elite, където не би трябвало да имате каквито и да е задръжки за да оцелеете. Светът помни как нацистите и Клан стреляха по комунистическите манифестации в Грийнсборо без каквото и да е наказание. За Рамзи Насер обаче това изведнъж се оказва изключително комплексен проблем.

В социалните мрежи беше публикувано и видео, демонстриращо механизма на „Диалог 3D„. В него типичния конфликт, който наивниците се опитват да приложат в истинския свят: „добри срещу лоши“ се оказва в голяма помощ на лошите. Малко преди да стреляте по нациста се показват кратки съобщения, които закриват екрана и не ви позволяват да играете. Това обаче по никакъв начин не пречи на противникът да продължава да стреля и евентуално вие умирате, а нацистите „печелят войната“.

Можете да опитате мода на уеб браузърите Chrome, Firefox, Safari или да си го изтеглите за оригиналната Wolfenstein 3D за Windows, Mac и Linux.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за