Играта от дизайнера на Civilization 4, Old World, ще бъде представена това лято

0
142

Наскоро ви споделихме за играта Humankind, целяща да се конкурира директно с най-отявления представител на своя собствен жанр – франчайзът Civilization. Изглежда обаче тя няма да бъде единствената, която ще се опита да репликира успеха на емблематичната поредица. Още през 2018-та година Сорен Джонсън, отговорен за дизайна на игрите Civilization III и IV, представи свой самостоятелен проект, дело на неговото студио Mohawk Games. В следващите две години на трудности за разработчиците проектът се завърна с трейлър към играта Old World. Тя ще дебютира през лятото на тази година в етап на ранен достъп в платформата на Epic Games.

Геймплеят на Old World изглежда много подобен на този на Civilization серията. Една важна подробност обаче е, че той се концентрира единствено върху античната и класическата епохи, вместо да ви изпровожда по пътя на цялата човешка история. Може на първо време да ви се струва ограничено, но действително студиото цели да пресъздаде по-достоверно реално случили се хронологически случки. Специален нов елемент в Old World е „събитието„, който трябва да превърне всяка отделна сесия, която започвате, в автентична и индивидуална за вас. Досега Mohawk са изградили над 1200 различни събития, които могат да се случат. Освен това тук не всяка бойна единица, която притежавате, има правото да се движи в рамките на един ход. Вие си служите с ограничен брой „заповеди“, които да раздавате на своите поданици.

Все още няма конкретна дата на стартиране на тестовия период на Old World. Според PCGamer обаче най-вероятно играта ще бъде разкрита на феновете между края на май и средата на юни месец. Критиците вече получиха възможност да пробват новото заглавие и досега останаха с добри впечатления. Да се надяваме, че и ние като публика да имаме същото мнение. Изглежда 2020 ще бъде годината, в която всички ще се опитват да детронират от първото място играта Civilization VI.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари