Успехът на „дискретно“ излязлата игра Apex Legends се повишава стремглаво от излизането ѝ в понеделник, 4-ти февруари. За първите си осем часа в нея се регистрираха 1 милион геймъри, които превишиха 2,5 милиона до края на деня. Това число достигна 10 милиона в рамките на първите три дена, като броят на конкурентните играчи достигна един милион. Една седмица по-късно числата все още бързо се покачват.

Според Винс Зампела от студио Respawn, Apex Legends вече е достигнала 25 милиона регистрирани играчи. Броят на конкурентните геймъри пък се е удвоил, до два милиона. Зампела сподели в статус в блога Electronic Arts:

Каква седмица! Откакто пуснахме Apex Legends миналата седмица… ние наблюдавахме създаването на цяло едно общество, процъфтяващо, вълнуващо и пълно със страхотни мнения и идеи. Целта ни е да изградим играта за вас, нашите фенове, затова продължавайте да споделяте какво мислите, защото ние наистина ви слушаме„.

Освен това Зампела разкри очертаващите се събития в следващата седмица. Предизвикателството Apex Legends ще се проведе в Twitch платформата. Между 12 и 19-ти февруари 48 от най-популярните стриймъри ще се изправят един срещу друг. Освен това по повод Св. Валентин ще можете да се сдобиете с ексклузивни предмети в четвъртък. През март ще бъде достъпен „бойния“ пропуск за играта, даващ началото на сезон първи.

Прогресът на Apex Legends е стремглав, но все още пред заглавието има много работа. За сравнение Fortnite, която е на пазара от много по-отдавна, се слави с цели 200 милиона регистрирани играчи и пик на конкурентни играчи от 8,3 милиона. Но все пак постигнатото за толкова кратко време от Apex Legends, също е ненадминато само по себе си.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
fortnite sucksопс123123АСПЕАAgentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
фсдафса
фсдафса

super…tazi igra e jestoka…detskiqt fortnite blednee pred APEX…bravo

Agentpat™
Agentpat™

Мен пък не ме „хвана“ тази игра. Търчиш като изоглавен по картата, подскачаш като заек и понякога и стреляш. На феновете на CS ще се хареса определено, но аз не съм от тях.

АСПЕА
АСПЕА

така е не е за всеки…дето се вика за всеки влак си има пътници…играта обаче е страхотна…най якия BR до сега…

123
123

Bye Bye fortnite…

опс123
опс123

супер игра вече сам 80 level…ако всичко върви добре с недоразумението fortnite e свършено…браво на respawn най после хубав BR…

fortnite sucks
fortnite sucks

дечицата от fortnite ще се пръснат…хахаххахах защото глупавата им шарена игричка скоро ще отиде в забвение…време е това нещо водещо се за игра да изчезне…