Играта PUBG Mobile е банната в Индия

2
498

Напоследък правителствените власти в много държави изразиха тревога по отношение на пристрастеностите на децата. В Китай вече налагат ограничение против прекомерното използване на видеоигри. Примерът последва и Индия, която има по-особен подход. В някои градове от държавата директно забраняват играта PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile. И властите са сериозни – всеки, който е идентифициран, че я играе, подлежи на арест. Ако сте се сърдили на родителите си, че не ви пускат да играете видеоигри, радвайте се, че поне правителството не ви е забранило.

Според публикуваните материали индийските деца, прекарващи прекалено много време, играейки PUBG Mobile, се представят зле на своите изпити. Първият град, поставил началото на банването, е Раджкот. Полицията там иска да наложи някои ограничения и върху „Момо“ предизвикателството. Според наказателния кодекс на Индия гражданите, които са открити в противопоставяне на ограничено, може да влязат (теоретично) в затвора за до един месец. Провинените ги очаква и глоба. Според International Business Times тези мерки се налагат само срещу хора, оказващи съпротива.

В Раджкот вече са задържани 10 души от идентифицирани 12 случая. За момента само четири града са приложили забраната, като се очаква скоро числото да се увеличи. Министърът на щата Гоа дефинира заглавието като „Демон във всяка къща“. Като допълнителна причина е посочено е и писмото на 11-годишно дете, пратило писмо на правителството и Върховния съд в Бомбай да се наложат ограничения върху PUBG Mobile. Пристрастяването към видеоигри е сериозен проблем в Индия. От студиото съобщиха:

„… за да предоставим здравословна и балансирана среда в играта, разработваме многобройни функции и подобрения, които ни позволяват да предоставим приятно преживяване по най-отговорен начин. Имаме честта да се радваме на много PUBG Mobile фенове в Индия и по света и ще продължаваме да приветстваме техните мнения…“

PlayerUnknown’s Battlegrounds е известна с изключително големия брой конкурентни играчи – над двеста милиона, на нивото на Fortnite. Причина за това е именно интереса на гражданите на азиатските страни, за които играта не изисква твърде мощен хардуер (поне що се отнася до смартфоните) и е голям шанс за феновете на електронните спортове. В Тайланд дори подготвят да издадат PUBG Lite версия, съвместима със стари компютри. В този контекст разработчикът ма играта трябва да положи големи усилия, за да промени мисленето на държавните власти, особено в Индия (един много голям пазар). Според направено изявление, подготвят се инструменти, регулиращи времето на игра на потребителите. Възможно е това да спаси положението и да предотврати окончателното налагане на забраната в индийските градове (за момента тя е в сила само до 31-ви март.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Shockmaker
Shockmaker

Малко ще се изчисти играта поне

Shockmaker
Shockmaker

Малко ще се изчисти играта поне