Играта Slavery била рекламна кампания за документален филм

0
27

Трейлърът, който се появи преди известно време в интернет, за мистериозна игра наречена Slavery, все пак се оказа фалшив. Холандската радио и телевизионна компания NTR призна, че я е направила с цел да привлече внимание върху темата и в крайна сметка да промотира документален филм за робовладелството.

„В никакъв случай не се опитваме да нараним чувствата на хората по света с трейлъра. Избрахме този метод за да покажем на света колко лошо е робството и че то все още съществува“, казва главната редакторка на NTR Carla Boos. „Хубаво е да се наблюдава колко много дискусии повдигна трейлъра. Това наистина демонстрира, че хората са информирани за случващото се по света.“ По думи на Boos трейлъра е видян над 400 000 пъти и е създал множество спорове по темата.

Малко е спорен методът на NTR да привлича вниманието върху проблема с робовладелството чрез трейлър за видео игра, но очевидно това е било видяно като чудесна идея от маркетинг отдела на компанията.

„Da Slevernij“, както е холандското заглавие на документалния филм, ще се появи по телевизията на компанията на 18 септември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за