Играчи на Pokemon Go подават оплакване пред федералното правителство

0
35

Все повече хора подават оплаквания пред федералната търговска комисия за спиране на Pokemon Go, наричайки я „един от най-опасните продукти досега“. Един от тях съобщава, че дете едва не било блъснато от автомобил докато играело Pokemon Go.

 

До средата на септември са подадени седемдесет оплаквания. Петдесет и шест от тях са насочени директно към екипа на Niantic, докато останалите се обръщат към Nintendo и компанията Pokemon.

Повечето от оплакванията засягат проведени микротранзакции. Един от играчите изхарчил 450$ долара за играта, само за да загуби достъпа до акаунта си след като Niantic започнали да банват хора, използващи други програми за проследяване на покемони.

„Блокираха ми акаунта без предупреждение или контакт. Пратих имейл на Niantic, след това обжалвах в съда заради взетите пари. Искам да ми върнат акаунта или парите за да продължа да играя играта.“

Други оплаквания засягат поставянето на покемоните, след като играчи са поискали да влизат в забранени зони в болници, опитвайки се да ги хванат.

Един от оплакалите се е написал: „едва не убих дете на пътя с автомобила си, докато то караше колело и гледаше право в екрана на телефона си. Подобни неща са се случвали на близки и познати. По новините също виждам смъртни случаи и злополуки, свързани с вероятно най-опасния продукт досега.“

Няколко човека са починали по време на ППТ злополуки в Япония благодарение на Pokemon Go.

Всеки може да подаде оплакване в уебсайта на ФТК. Все още не се очаква особена реакция от комисията, имайки предвид че срещу тези 70 оплаквания стоят 500 милиона сваляния на Pokemon Go.

През август двойка от Детройт заведе съдебно дело срещу Niantic относно поставянето на покемони във или около частна собственост без съгласието на собственика. Освен това двойката иска собствениците да получават някакво парично възнаграждение срещу съгласието си на техните имоти да се появяват покемони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари