Игра в Epic Games магазина не работи поради лиспващи „Steam“ файлове

3
274

След дебюта на Epic Games каталога конкуренцията му със Steam нараства всеки ден. Някои разработчици са много объркани, имайки шанса да избират между условията на две различни платформи. Един от тях обаче в конфузията си е достигнал до неприятен момент да прехвърли към Epic магазина непълна игра.

Заглавието ѝ е Axiom Verge и играта беше безплатна в Epic тази седмица, само че с неочаквана уловка: тя крашва в началото поради липсващи Steam файлове. Изглежда разработчикът е изтривал данни, произлизащи от платформата на Valve, но по погрешка е премахнал едно-две неща повече.

Проблемът се поражда в третия район в Axiom Verge. Нивото съдържа парни тръби, останали без звукови файлове. Създателят на играта Том Хап обясни в Twitter:

За всички, на които им липсва Steam.xnb от Epic магазина, моля намерете AV във вашата библиотека, натиснете иконката със зъбното колело… обновете. Мислех си за Epic и как там не би трябвало да държа dll файловете на Valve, затова изключих всички файлове със Steam в името… упс.“

Другият ироничен момент е, че играчите трябваше да се съберат и да търсят създателя във форумите на Steam. Магазинът на Epic все още няма такава секция. Играта обаче е вече оправена, файловете са върнати и всичко работи изправно.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
МартинTNTkuku Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuku
kuku

epic fail

TNT
TNT

упс 😀

Мартин
Мартин

Купих си играта „mortal kombat kollection“ за STEAM и играта не тръгва понеже липсвал Xbox Windows Live client app file даже и да го сложиш играта тръгва,но контролите не работят.