Обновление: Един от къмюнити мениджърите за Stadia съобщи вчера, че проблемът с играта вече е оправен.

Оригинална история:

Една от видеоигрите в Pro плана на Google Stadia иа сериозен бъг, който пречи да се играе и няма кой да го оправи, предават Eurogamer и други издания.

Journey to the Savage Planet на Typrhoon Studios (компания, основана от Алекс Хътчинсън, дългогодишен служител на Ubisoft, творчески директор на Far Cry 4, Assassin’s Creed 3 и др.) излезе в началото на миналата година за персонални компютри и конзоли, както и за клауд гейминг платформата на Google, Stadia. Скоро след публикуването на играта, Google реши да придобие малкото студио, интегрирайки го в Stadia Games and Entertainment, звеното в Stadia, което има амбицията да разработва игри за услугата. По-рано тази година обаче, Google взе решението, че им е неизгодно да продължават с плановете си и сложиха края на SG&E, като посочиха, че вместо да влагат ресурси за разработката на собствено съдържание, ще търсят външна помощ за това. Решението на компанията вече дава „резултати“, след като няколко човека в Reddit съобщиха за сериозен проблем в Stadia версията на Journey to the Savage Planet. И понеже Google разпуснаха целия екип на Stadia Games and Entertainment, споменатият проблем е нерешим. А той е голям – стигаш до основното меню и цялото преживяване от играта е до там.

Разочарованите геймъри писали на 505 Games, издатели на играта за другите платформи, но оттам им обяснили, че информацията и кода на Stadia версията на Journey to the Savage Planet принадлежи на Google и те няма какво да направят по въпроса. Няма как и Typhoon да им помогнат, понеже такова студио вече не съществува.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари