Игрите вече не са само за децата

2
9

Статистическата агенция Nielsen//NetRatings представи резултатите от последното си изследване насочено към гейм индустрията. Според тях игрите вече не са само за децата. Голям процент от геймърите вече са възрастни хора. Близо 1/3 от възрастните, които използват интернет играят различни игри, като 16% от тях притежават собствена гейм конзола. Според статистиките 71% от възрастните, които притежават тези гейм конзоли са женени и имат най-малко едно дете. Новите конзоли XBOX 360, PlayStation 3 и Wii, не са просто място, където където да поиграете през свободното си време, а са се превърнали в цели центрове за забавленеи, което веднага примамва интереса не само на децата. Разработчиците на игри явно усещат, че аудиторията им “пораства” и работят по нови технологии и идеи, които биха впечатлили дори и възрастните.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Игрите вече не са само за децата"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
grigoo
grigoo

Игрите никога не са били само за деца. Една малка част от игрите наистина са за деца, но по принцип игрите са насочени към по-възрастна (и по-платежоспособна)аудитория.

EtherealRealms
EtherealRealms

Ако под деца разбирате 16-19 годишните хора … еми да игрите са насо4ени главно кум тях,но въпреки всичко наи-малак процент заемат децата по 15 според мен.

wpDiscuz