Игрите вече не са само за децата

2
8

Статистическата агенция Nielsen//NetRatings представи резултатите от последното си изследване насочено към гейм индустрията. Според тях игрите вече не са само за децата. Голям процент от геймърите вече са възрастни хора. Близо 1/3 от възрастните, които използват интернет играят различни игри, като 16% от тях притежават собствена гейм конзола. Според статистиките 71% от възрастните, които притежават тези гейм конзоли са женени и имат най-малко едно дете. Новите конзоли XBOX 360, PlayStation 3 и Wii, не са просто място, където където да поиграете през свободното си време, а са се превърнали в цели центрове за забавленеи, което веднага примамва интереса не само на децата. Разработчиците на игри явно усещат, че аудиторията им „пораства“ и работят по нови технологии и идеи, които биха впечатлили дори и възрастните.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
grigooEtherealRealms Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
grigoo
grigoo

Игрите никога не са били само за деца. Една малка част от игрите наистина са за деца, но по принцип игрите са насочени към по-възрастна (и по-платежоспособна)аудитория.

EtherealRealms
EtherealRealms

Ако под деца разбирате 16-19 годишните хора … еми да игрите са насо4ени главно кум тях,но въпреки всичко наи-малак процент заемат децата по 15 според мен.