Football Manager често попада в горната част на класациите за най-продавани игри в Steam и в това няма нищо случайно. Футболната стратегия на Sports Interactive е направена с изключителна вещина и старание, и всеки футболен фен ще ви го каже. Наскоро играта е достигнала своеобразен рекорд в продажбите си, което беше отбелязано и от нейния създател. Игрите от сериите на SI са се продали в рекордния тираж от 33 000 000 копия. И когато гледате отново това число си спомнете, че става дума за стратегия. Не за Battle Royale, за шутър или ролева игра, нито пък за нещо публикувано от издател с големи пари за реклама, а за нещо, което играеш основно в текстови режим. Или както посочва Дъстин Бейли от PCGamesN, 33 000 000 продадени копия са повече от продажбите на Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band на Beatles или Hotel California на Eagles, повече от игрите от поредици, като Kingdom Hearts, тези от Tony Hawk или пък Half-Life.

Другият рекорд тук е свързан с последната игра от сериите – FM2021 – която е най-бързо достигналата 1 000 000 продадени копия игра от поредицата.

„Това е рекорд. Буквално. Какво постижение само. Поздравления на целия екип в SI Games и Football Manager“, това написа в Twitter създателят на поредицата Майлс Джейкъбсън.

Междувременно, Sports Interactive анонсираха по-рано тази седмица пристигането на зимното обновление за FM 2021, което нанася редица промени по отношение на мениджърите на отборите (като например смяната на Франки Лампард начело на „Челси“ с Томас Тухел), екипите и играчите (като да речем появата на детето-чудо в немския футбол Юсуфа Мукоко, който проби в мъжкия отбор на „Борусия“ едва на 15).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари