Игрите от Oculus Store повече не могат да се стартират на чужд хардуер

0
3

Само преди 5 месеца Палмър Лъки обеща, че геймърите ще могат да играят игрите, купени в магазина Oculus Store „на какъвто си искат хардуер“. Но сега компанията Oculus влезе в пълно противоречие с думите на своя основател. След последното обновяване, Oculus Store започна да проверява, дали към компютъра е включено именно устройството Oculus Rift.

 

По този начин се блокира работата на софтуера Revive (Libre VR), който осигурява съвместимостта на Oculus SDK и OpenVR, и дава възможност за стартиране на игрите от Oculus Store на други шлемове за виртуална реалност и по точно на HTC Vive.

CrossVR, създателят на Revive официално потвърди, че новият ъпдейт маха поддръжката на Revive.

Промените касаят само Oculus Platform DRM, а това означава, че не е засегната нито една игра от Steam. Засегнати са единствено игрите, които са включени в Oculus Store и използват Oculus Platform SDK.

От гледна точка на Oculus, изолирането на конкурентите има смисъл, понеже в каталога на Oculus Store има безплатни игри, които се създават и разпространяват именно с цел популяризиране на Oculus Rift и първоначално не се предполагаше, че ще могат да бъдат играни и от притежателите на HTC Vive.

Потребител на Slashdot саркастично отбеляза: „Изцяло отворена платформа без ограниченията на шпионската Windows 10?“ – ще има да чакате.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за