Игрите – шампиони в Kickstarter!

0
23

Има ясни доказателства, че 2012 е годината на игровите проекти в Kickstarter. Ръстът, който се забелязва е значителен – както в цифрово, така и в графично изображение. В петък, представители на известния сайт за краудфъндинг проекти разкри, че секция „Игри“ в момента привлича повече пари от коя да е друга секция в сайта.

До края на август, бордовите и видео игри в Kickstarter са събрали внушителната сума от 50 млн. долара. Проектите в другите водещи категории – „Филми“ и „Дизайн“ – са събрали за същия период на годината съответно 42 и 40 млн. долара.

Тази сума от 50 млн. долара е особено показателна, когато я сравним с тази от 2011 г., когато парите, които бяха отделени за игрови проекти се равняваха на „скромните“ 3.6 млн. долара (вземайки предвид също факта, че 2012-та все още не е свършила). В блога си, от Kickstarter заявиха, че значителен принос за цифрите от тази година има изключително успешния проект за Double Fine, който събра само за ден сумата от един милион долара. Оттогава, (проектът Double Fine беше започнат през февруари месец на настоящата година) проектите за игри, които се пускат са около стотина за месец, като през един от месеците бяха представени около 200 проекта.

Отделно от това, от Kickstarter са забелязали, че хората, които дават първоначалната сума в подкрепа на игровите проекти са обикновено хората, които подкрепят най-много краудфундинг проекти от всички потребители на сайта, което допълнително им помага.

От Kickstarter допълват, че от успеха на Double Fine до сега, категорията „Игри“ печели средно по 7 млн. долара на месец.

Така че, ако имате интересна идея за игра и знаете точно как да я реализирате, но нямате нужните финанси, може да опитате.


Суми, отделяни за игрови проекти – растеж за последните три години.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за