Известен хакер адаптира контролера на PS4 само за една ръка

0
282
Чудели ли сте се какво ще е, ако можехте да играете своите любими видеоигри само с една ръка? Бен Хек може би има решение за това.

Говорим за известен хакер на хардуер, който води много популярен канал в мрежата YouTube. Последният му проект е адаптирането на DualShock контролера на PlayStation 4 конзолата само за една ръка. Изглежда той най-накрая успя и дори може да ви покаже функционален прототип.

Аксесоарът представлява дясната аналогова част върху горния корпус и лявата на дъното на контролера. Това позволява на геймъра да положи устройството на маса или на неговия собствен крак и без никакви усилия да ползва лявата аналогова част. Хек тества прототипа, като игра Red Dead Redemption 2 и, изглежда, той работи добре. Според видео в YouTube с контролера геймърът може да използва колелото за оръжия, да язди кон и дори да се прицелва и стреля.

Бен Хек разказа и как е успял да разработи контролера. От глина, тиксо и други основни материали той е направил форма, която е удобна за ползване. Важно е било да не се концентрират много бутони на едно място, което би направило използването на аксесоара объркващо. След окончателното проектиране на формата, Хек се е прехвърлил към софтуер за 3D моделиране, за да започне да изгражда частите на прототипа. След това те са произведени на 3D принтер. Тук идва трудната част – как да се разположи електрониката. Хек, твърди, че е ползвал части от оригиналния и mini изданието на контролера, които са били изключително подходящи.

Резултатът е наистина иновативно решение, хитро и компактно. На пръв поглед е просто забавен училищен проект, но е възможно той да е от изключителна помощ на хора, които не могат да ползват някои от пръстите си или едната от ръцете. Така че има възможност за реализация на този хардуер.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за