Известен хакер адаптира контролера на PS4 само за една ръка

0
346
Чудели ли сте се какво ще е, ако можехте да играете своите любими видеоигри само с една ръка? Бен Хек може би има решение за това.

Говорим за известен хакер на хардуер, който води много популярен канал в мрежата YouTube. Последният му проект е адаптирането на DualShock контролера на PlayStation 4 конзолата само за една ръка. Изглежда той най-накрая успя и дори може да ви покаже функционален прототип.

Аксесоарът представлява дясната аналогова част върху горния корпус и лявата на дъното на контролера. Това позволява на геймъра да положи устройството на маса или на неговия собствен крак и без никакви усилия да ползва лявата аналогова част. Хек тества прототипа, като игра Red Dead Redemption 2 и, изглежда, той работи добре. Според видео в YouTube с контролера геймърът може да използва колелото за оръжия, да язди кон и дори да се прицелва и стреля.

Бен Хек разказа и как е успял да разработи контролера. От глина, тиксо и други основни материали той е направил форма, която е удобна за ползване. Важно е било да не се концентрират много бутони на едно място, което би направило използването на аксесоара объркващо. След окончателното проектиране на формата, Хек се е прехвърлил към софтуер за 3D моделиране, за да започне да изгражда частите на прототипа. След това те са произведени на 3D принтер. Тук идва трудната част – как да се разположи електрониката. Хек, твърди, че е ползвал части от оригиналния и mini изданието на контролера, които са били изключително подходящи.

Резултатът е наистина иновативно решение, хитро и компактно. На пръв поглед е просто забавен училищен проект, но е възможно той да е от изключителна помощ на хора, които не могат да ползват някои от пръстите си или едната от ръцете. Така че има възможност за реализация на този хардуер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари