Изключително популярният редактор на модове OpenIV, използван от почти десет година, бе премахнат от официалния сайт.

Създателите на софтуерния пакет бяха принудени да направят тази стъпка под натиска на юристите на компанията Take-Two, изпратили официално писмо с искане за прекратяване работата и разпространението на OpenIV. Да си припомним, че този редактор на модове дава възможност за инсталирането на потребителски модификации в игрите Max Payne 3, GTA IV и GTA V.

Юристите на Take-Two завиха, че OpenIV дава възможност на трети лица да изключват функциите за защита на софтуера и да го модифицират, с което нарушават правата на компанията. Създателите на редактора решиха да удовлетворят исканията на издателството, понеже спорът с толкова огромна компания не би довел до нищо добро – в най-добрия случай могат да се изгубят много време и пари.

Един от програмистите на OpenIV каза:

„Притеснявахме се, че този ден все някога ще настъпи… И той дойде: денят, в който модингът на GTA бе признат за незаконен“.

Някои геймъри подозират, че създателите на OpenIV не са получавали никакво писмо и са си измислили тази история, понеже редакторът на модификации по никакъв начин не нарушава закона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари