Victura, издателят на Six Days in Fallujah, отрича обвиненията и слуховете, че играта ще се използва като инструмент за вербуване за американската армия, цитират IGN редактирана версия на специалната разясняваща страница за играта.

„Американското правителство не е замесено в направата на играта, нито пък има намерение да я използва за набиране на доброволци. Морските пехотинци, войниците и иракските граждани, които ни помогнаха го направиха в качеството си на частни лица, а самата игра е финансирана от независим източник“, се заявява на сайта на играта.

Six Days in Fallujah разказва за събитията от т,нар. „втора битка за Фалуджа“, разиграли се в Ирак през 2004 година, в която смъртта си намират не само военни, но и много цивилни граждани. Играта беше анонсирана през 2009, но след сериозна критика от множество страни, тогавашният ѝ издател, Konami, прекрати поддръжката си за нея. А сега се очаква тя да излезе с нов издател и разработчик. Предишният ѝ разработчик беше Atomic Games (студио, разпаднало се след отказа на Konami да издаде Six Days of Fallujah), а настоящият ѝ – Highwire Games.

Студиото е основано от гейм дизайнер на Halo и Infamous игрите Джейми Грисмер. В Higwire личат имената и на други известни имена в гейм индустрията, като това на аудио директора и композитор на Halo и Destiny Марти О’Донъл, бивши художници и дизайнери от Bungie. Що се отнася до Victura, то компанията е създадена от Питър Тамте, бивш вицепрезидент в Bungie и противоречива личност, замесена и в първия опит за публикуването на Six Days in Fallujah. Името му стана известно през 2005, когато в качеството си на президент на едно от предишните си гейм начинания, компанията Destineer (собственик на Atomic Games) си сътрудничи с Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ). Както при предишния опит за издаване на Six Days in Fallujah, така и сега, мнозина изразиха несъгласието си с това да излиза видео забавление, вдъхновено от едно толкова трагично събитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари