Изкуствен интелект обнови Metal Gear Solid до 4К качество

0
400

Благодарение на потребителя tophergopher1 можете да се насладите на старата класика Metal Gear Solid: Twin Snakes в 4К резолюция. Играта, появила се преди почти 15 години за Nintendo GameCube конзолата, сега изглежда по-добре от всякога на персонални компютри. Интересното е, че в преработката не е участвала работата на истински хора. Вместо това текстурите са прегледани от ESRGAN (Enhanced Super-Resolution Generative Adversarial Networks) изкуствен интелект, който ги е почистил и мащабирал по негова преценка. Преди сме виждали и други такива преработки – фенове се опитаха с ИИ да подобрят графиката и на заглавията Doom и Metroid. Играта работи единствено на Nintendo GameCube емулатор на персонални компютри.

Преработеното издание е все още в етап на бета тестове и не е лишено от бъгове. Потребители се оплакаха, че някои текстури не се изобразяват правилно, изрязани са зле или шрифтовете не излизат изправно. Добрата новина е, че tophergopher1 възнамерява да пусне обновена версия на 4К пакета, обработена от по-усъвършенствана ESRGAN невронна мрежа. В краен случай потребителят сам ще изчисти проблемите, които са останали след обработка. MGS: Twin Snakes UHD може да се изтегли от линк в Google Drive (https://drive.google.com/file/d/1HfepJOH5T_L9aSneze0cRrNL0dmBG_ir/view)

Както сте се досетили, играта въобще няма да стартира на оригиналната конзола Nintendo GameCube. Тя може да се играе единствено на достатъчно мощни персонални компютри с емулатор на платформата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за