13.9 C
София

Излезе важен ъпдейт за Rage

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

При всичките си неоспорими достойнства екшънът RAGЕ има и доста недостатъци. Някои не харесват примитивният сценарий, но едва ли може да се очаква от id Software спиращ дъха сюжет с непредсказуеми развръзки – създателите на Doom и Quake винаги са правили здрави екшъни с красива графика.

Впрочем, РС версията на RAGE страда от необясними графични проблеми. Притежателите на играта с изумление установиха, че не могат да пипат по графичните настройки. За тяхната настройка отговаря системата за автоматична оптимизация, която далеч не се справя добре със задачата. В резултат много собственици на мощни видеокарти не могат да видят постапокалиптичните простори на RAGE в най-добрата им светлина – системата счита хардуера им за недостатъчно мощен и автоматично орязва качеството на картината. Да не говорим, че повечето собственици на AMD карти наблюдават ужасяващи графични бъгове, развалящи цялостното преживяване.

id Software реагираха доста бързо на жалбите от страна на потребителите. Тези дни в Steam се появи голям ъпдейт за РС версията, която най-накрая отключва богата гама от графични настройки – от анизотропна филтрация до кеширане на текстури.

Сега щастливите притежатели на топ видео карти ще бъдат още по-щастливи, пускайки всички екстри на максимум. От компанията не са забравили и притежателите на по-бюджетни машини – разработчиците са премахнали редица грешки, с които са се сблъскали повечето собственици на AMD и NVIDIA графични карти.

П.П. След инсталацията на ъпдейта най-неприятният бъг с грешките при текстурирането си остава, поне при AMD картите. Чакаме нови драйвери и следващия ъпдейт. Може би това ще помогне за проблема.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини