С идеята за издаване на преработени за новия хардуер и технология версии на Resident Evil, Capcom уцелиха право в десятката. Изключителният успех, както финансов, така и сред геймърите на света, провокира японското студио да продължи с инициативата си. Наскоро стана ясен интересен факт: римейка на RE2 се продава по-добре от последния Resident Evil – 7. Игрите привличат, както олдскул геймъри, така и хора, които тепърва влизат във вселената на „Заразно зло“.

Остават по-малко от два месеца до излизането на следващата преработена част на играта и Capcom продължава да ни предоставя видео и информация, свързана с римейка на RE3. През тази седмица се появи и ново видео към играта, което идва от официалния YouTube канал на PlayStation Access. То ни представя бруталния Немезис, два други типа врагове, както и някои ключови механики от играта.

Немезис е брутален. Далеч повече от Мистър Екс от предната игра. Това, което е най-добре да направите, когато видите Немезис наблизо е едно – бягайте. Но даже и това не е лесно. Точно, когато си мислите, че сте далеч от него, той се появява пред вас. И с този камшик, просто нямате шанс. Може да го видите от минутите, в които Роузи Кадик от PlayStation Access се пробва безуспешно. Освен Немезис обаче, тук ще се завърнат и други познати чудовища, като Хънтър Гамма и Дреин Деймос.

 

Извън новото видео, друга новина, този път, идваща от самите Capcom е, че RE3 ще получи подобно на RE2 и RE7 игрово демо. Вече се работи по него, уверяват от студиото. Вземайки предвид това, че играта излиза в началото на април, то вероятно в средата на следващия месец може да го очакваме. Какво ще включва то – сингъл или мулти режима, все още не е ясно.

За последно видяхме повече от достойнствата на Немезис в началото на настоящата година, когато и научихме други неща, като например, че отворените финали от оригинала ще са заменени с предварително написани такива. Освен това, Ракуун Сити ще е далеч по-интересен, тъй като ще може да го изследвате доста по-свободно от първия RE3. Освен това, от скорошна публикация на Capcom от страниците на PlayStation Blog разбираме, че градът ще е доста по-голям и интересен от този в оригинала от 1999. Улиците ще са по-широки и открити. Добавени са магазин за понички (защото и Джил има нужда да похапне след труповете, които оставя след себе си), изцяло нов подземен лабиринт, както и разширена метростанция.

Играта излиза на четвърти април за PlayStation 4, Xbox One и PC.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари