Излезе премиерното видео към A Plague Tale: Innocence

0
240

A Plague Tale: Innocence излиза утре, а заедно с играта и премиерното видео към средновековното приключение, което ни поднасят Asobo и Focus Home Interactive. Без да залагаме всичко на това, едва ли ще е твърде рисковано да предположим, че „Приказка за чумата: Невинност“ (както красиво би звучало заглавието на български) ще е едно от неочакваните малки съкровища на гейм сцената през тази година, точно, каквито се оказаха, игри, като Horizon: Zero Dawn на Guerilla Games, This War of Mine на 11 bit, Life is Strange (Dontnod Entertainment) или Hellblade (Ninja Theory) в последните години.

Играта ви среща с Амисия и Хюго, две деца, попаднали в средата на тъмна конспирация в жестоко и опасно време, в което навън бушуват междуособици, чумата и Инквизицията. A Plague Tale: Innocence се отличава с визията на ААА заглавие, затрогваща история, интересни геймплей механики и загадки, както и силни персонажи. Остава да видим каква ще е реакцията на публиката, тъй като предварителните очаквания на критиката са екзалтирани.

„Крафтинг механиката, макар и интересна, от време на време се чувства не на място, тъй като понякога ме принуждава да забавя спасяването на Хюго и Амисия, само за да вземе парче кожа. Но дори с тези ненавременни прекъсвания, начинът, по който A Plague Tale комбинира своята история с геймплея е причината, поради която се наслаждавах толкова много на първите ѝ три глави – което, нужно е да отбележа е много. Играта знаеше как да ме остави без дъх, точно, както знаеше кога да ми даде пространство да си почина. Мрачните ѝ и отблъскващи среди те карат да се чувстваш още по-неудобно от прекрасните моменти на светлина и зеленина помежду тях“, пише в предварителното си ревю Том Маркс от IGN.

“Именно това уважение към разнообразието и внимателното поднасяне на цялостната картина, позволява смъртта в A Plague Tale – или бягството от смъртта – да оставя толкова силно чувство в теб. Тя облива героите си в зараза и кръв, но и все така предлага пространство за чувствителни моменти – като например дава на един от героите важна, мощна пауза, когато той отнема живот за пръв път, още в началото на играта. A Plague Tale уважава смъртта като механика на историята – не просто като някаква даденост, и в същото време показва влиянието, което има, както върху героя, така и върху играещия. Това дава на Asobo Studio инструментите, от които се нуждае, за да внуши важността на смъртта тук или депресиращата ѝ обичайност, точно в нужния момент“, завършва Маркс.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари