Излезе уникален трейлър на новата Karateka

0
8

Още в началото на годината ви съобщихме, че легендата Джордан Мехнер работи по създаването на римейк, който ще възроди хита от 80-те години на миналия век Karateka. През този месец дебютът на играта вече е факт. Обновеното заглавие е достъпно за Xbox 360, а скоро ще излезе и за други платформи, съобщи Eurogamer.

Междувременно Мехнер представи и уникален трейлър на Karateka, който прилича на високобюджетен късометражен филм и заслужава да бъде изгледан.

Трейлърът включва реални кадри, в които участват истински актьори, но предлага и триизмерни анимации, вплетени по майсторски начин в клипа. Проследява се еволюцията от първата 8-битова версия на бойната игра до актуалната, която предлага най-доброто от технологиите за компютърни графики.

Karateka излезе на пазара за първи път през далечната 1984 година и е първата игра, създадена от Джордан Мехнер, който по това време е студент в Йейл. Заглавието е програмирано за системата Apple II и предлага революционни за времето си графики и геймплей. Оригиналната версия е тотален бестселър и се продава в тираж от 500 хиляди бройки. Числото впечатлява, тъй като по това време малко хора са имали компютри. Римейкът едва ли ще постигне същия успех, но е хубаво да видим, че една легенда от миналото продължава да живее и под корпуса на съвременните машини.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за