Излезe бета-версията на графичния енджин Unity 5.0

0
41

Компанията Unity Technologies съобщи, че бета-версията на графическия енджин Unity 5.0 вече е достъпна за потребителите, направили предварителна поръчка, както и за абонатите на „Pro“-абонамента за тази технология.

Компанията отбелязва, че в Unity 5.0 е реализиран огромен брой подобрения и нововъведения, които повишават производителността и опростяват програмния код. В новата версия на енджина е въведена поддръжката на нови платформи, включително и на мобилни. В бета-версията са налични нови шейдъри и е реализирана интеграцията с Geomerics Enlighten – софтуерната технология за глобално осветяване в реално време. Според Unity Technologies, по този начин в игрите става възможно реализирането на реалистично осветяване, визуални ефекти от конзолно ниво и съвсем точното изобразяване на сенки. Демонстрационният клип на Unity 5.0 е много добър и показва основните неща в новия енджин.

Допълнително, Unity 5.0 може да се похвали с пълноценни софтуерни инструменти за работа с аудио, интегрирани в основния интерфейс на енджина, новата програмна библиотека WebGL, позволяваща създаването на големи гейм-проекти в браузъра с повишена производителност и поддръжка на 64-битови процесори и технологии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за