Изненада: Nintendo Switch ползва стандартен Tegra X1 чип

0
43

Гейм конзолата е специфична машина, в която хардуер и софтуер се сливат с една-единствена цел – подкарването на игри. Актуалните PS4 и Xbox One до известна степен опростиха дизайна си, а сега изглежда, че новата Nintendo Switch също е прибегнала до стандартен компонент за свой процесор.

Оказва се, че тя ползва Nvidia Tegra X1 без никаква допълнителна модификация. Същият чип задвижва и новата ревизия на собствената микроконзола Shield на Nvidia.

Очевидно е, че в техническо отношение Switch няма проблем, но това разкритие е в сериозно противоречие с твърденията на Nvidia отпреди време. При официалния анонс на конзолата, Nvidia обяви, че нейната разработка е отнела над 500 човешки години, през които алгоритми, архитектура, системен софтуер и др. са били събрани в една кустомизирана система.

„Nintendo Switch се захранва с мощността на един кустомизиран Tegra процесор“, бе точният текст.

Очевидно е, че усилията на компанията не са отишли за модификациите на чипа, а по-скоро за извличането на максимума от един стандартен компонент. Безупречното технически представяне на The Legend of Zelda: Breath of the Wild и Fast RMX доказват, че това се е получило, но разкритията наистина са изненадващи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари