Изтекла презентация на Sony разкрива, че за PS5 се предприемат мерки за процъфтяването на сингълплейър игрите

0
1585

Преди да се създаде една конзола като PlayStation 5, производителят ѝ прави сериозни проучвания. Това отнема доста време. Според нова информация, проучванията за PS5 са показали нещо интересно.

Противоположно на общото мнение, сингъл плейър игрите процъфтяват в екосистемата на Sony. Проучванията показват, че повече хора са играли офлайн игри на PS4 отколкото онлайн игри. Това е изненадваща статистика при положение, че най-популярните заглавия са фокусирани върху мултиплейъра.

Това е достатъчен сигнал, че в тази насока трябва да се предприеме нещо, за да се възползва компанията от този факт

От Vice са се сдобили с документи от вътрешна презентация на Sony, които са споделени с разработчици на игри. Провела се е миналата година. В нея се разглежда какви проблеми имат геймърите със сингъл плейър игрите.

Оказват се много. Сред тях виждаме, че заглавията не предават точно и правилно колко време отнема дадена задача. Други хора пък в един момент оставят играта за малко и после не помнят какво се е случило и какво правят. Това ги кара да се откажат от игрите.

Тези проблеми е трябвало да бъдат решени, защото това ще помогне много на PS5 конзолата. Решението се нарича Activity Cards – карти за активности.

Те позволяват на играча да прескочи до определени секции в играта. Например за Spider-Man: Miles Morales това значи, че можеш да избереш определен куест и да го започнеш в рамките на секунди. Няма нужда да пътуваш до специфичната локация на картата. Включваш се в куеста направо от главното меню на конзолата.

На всяка карта за активност е посочено приблизително време за нейното приключване. Дали ще отнеме 5, 10 минути или повече. Това е опит на Sony да направи игрите по-отворени към хората и да им позволи да се насладят с лекота на най-добрите елементи от игрите. Въпреки забързаното ежедневие и периодите, в които не са играли някоя игра.

„В идеалния свят, всеки играч има часове свободно време всеки ден за игра на игри. В реалността повечето хора имат работа. Или деца. Или училище. Или всички изброени.“, се казва в презентацията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари