Ако през цялата минала година, от офисите на Sony различни представители на компанията твърдяха, че слуховете, че компанията настойчиво пренебрегва японските офиси на PlayStation за сметка на западното крило, то когато в началото на тази година беше обявен мащабен план за преструктуриране на Japan Studio и последва масовото напускане на известни разработчици от него, тези слухове май не се оказаха толкова неверни. Тези дни, човек, който твърди, че е бивш служител на PlayStation разкрива, че японските и западните екипи вече години наред се съревновават помежду си за надмощие над бранда на PlayStation.

В дискусионна AMA сесия на страниците на Reddit, въпросният анонимен потребител (чиито минал служебен статус е бил верифициран от Reddit) пише например, че приетата промяна в DualSense контролера с разменянето на функционалността на ‘X’ и ‘О’ е бил огромен удар за Япония, както разбира се и преместването на главните офиси на PlayStation на Запад, което де факто отнема контрола на страната тук.

„Исторически погледнато, PlayStation си японска марка. Но от дебюта на PlayStation досега, Америка се превърна в най-големия пазар на видеоигри. И през последните години тече огромна вътрешна битка за контрол над бранда на PlayStation – ясно може да видите, че Америка печели. Преместването на главните офиси, затварянето на по-голямата част от японските студиа и промяната на бутона за потвърждение на DualSense в ‘Х’ са някои от най-значимите примери в това отношение“, пише той.

Като цяло, допълва той, своеобразната културна война в Sony, тече вече десетилетие. „Казано накратко, Sony се превръща в по-американска и това е позволено да се случи, защото днес Америка е водещия пазар за видеоигри“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари