През март тази година в Интернет се появи информацията, че проблем със CMOS батерията на PlayStation 4 може да попречи на собствениците на конзолата да играят игри, дори и когато те се намират на физически дискове. Тези дни, Twitter потребител с псевдоним Forest_Reviews решил да пробва собственоръчно доколко вярно е това. За тази цел, той премахнал батерията, което довело до това, че той не успял да стартира никоя от своите игри (на физически или дигитален носител) без връзка с PlayStation Network.

Първоначалните доклади за грешката, известна с обозначението си CE-34878-0 бяха свързани с грешка в трофейната система, която се нуждае от синхронизация на системата с часа – вероятно като предпазна мярка срещу тези, които искат да излъжа за своите постижения. Forest_Reviews закупил за целта на своя експеримент PlayStation 4 Slim конзола и провел експеримента си, за да може репортажите от март да бъдат потвърдени и евентуално, да се потърси помощта на Sony. Компанията може например да се съгласи да издаде фъррмуерен ъпдейт, който да позволи собствениците на конзолата да не срещат този проблем.

Потвърждението на новината създаде известен шум в онлайн пространството, а причината за това е скорошната новина, че Sony закрива дигиталния магазин на PlayStation 3. Както посочва и потребител на ResetEra, въпросът тук не е, че това, което ще е достатъчно в случая е просто да отвориш конзолата и смениш батерията.

„Не, няма да е достатъчно. Замяната на батерията няма да да ти помогне да играеш игри, дори и да е чисто нова. PS4 игрите се нуждаят от сверяване със сървър и ако тази проверка не мине, PS4 библиотеката ти вече я няма“, пише потребител на форума с псевдоним Boabab.

От Sony засега отказват коментар по темата.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари