Британската фирма Feral Interactive днес обяви пускането на софтуера с отворен код GameMode, предназначен да ускори работата на съвременните игри в операционните системи от семейството на Linux. Увеличението на скоростта се постига чрез автоматично активиране на режима „Performance Mode“ за централния процесор при стартирането.

Както е известно, един от често срещаните проблеми с Linux е намаляването на честотата на процесора по време на геймплея. GameMode позволява да се реши този проблем, без ръчна намеса в настройките на операционната система. По време на тестването на инструмента са извършени измервания в игрите F1 2017 и Company of Heroes 2 на процесора Intel Core i7-5960X и видео картата Nvidia GeForce GTX 980 Ti с резолюция 1920 × 1080 точки. Използването на GameMode позволява увеличаване на средната честота на кадрите от 10% на 30%.

Първата игра, която ще получи пълноценната поддръжка на GameMode ще стане Rise of the Tomb Raider, а нейната Linux версия ще се появи тази пролет. Програмата GameMode е достъпна за изтегляне в GitHub.

За справка, Feral Interactive е специализирана в преработката на популярните игри за тяхното стартиране под iOS, MacOS и Linux. Компанията активно си сътрудничи с водещи студия-разработчици на проектите от ААА-клас. В портфолиото си има следните издадени за Mac игри: Alien: Isolation, Batman: Arkham City, BioShock 1/2, Company of Heroes 1/2, Deus Ex: Mankind Divided, Hitman 2016, XCOM: Enemy Unknown и XCOM 2, както и множество други проекти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари