Интервю с Виктор Антонов за Dishonored

1
105

Със Sebastian Mitton като арт директор и Виктор Антонов като директор на визуалния дизайн създателите на Dishonored са се наели с тежката задача да направят един фантастичен и същевременно реалистичен, индустриален, нео-викториански свят. Всичко в играта – от животните до превозните средства, ще бъде измисляно под зоркия поглед на бившия индустриален дизайнер и 15-годишен ветеран във видео игрите Виктор Антонов. По-долу можете да видите интервюто с него, в което той разкрива приликите в дизайна между Dishonored и Half-Life 2, както и идеите зад визията на играта. Материалът е на английски.

Миналата седмица Arkane пуснаха интерактивна карта на света на Dishonored ексклузивно за големия гейм портал GameInformer. Самата игра ще се развива основно във вътрешността на един-единствен град, но авторите са категорични, че за да може един човек напълно да влезе в кожата на герои от света им, е нужно той да знае за всичко, случващо се в него.

Благодарение на картата, феновете могат да видят огромното усилие, вкарано от дизайнерите, да направят света жив и пълен с интересни подробности. Например мистериозните „китове“, за които след щателни изследвания става ясно, че държат ключа към енергизирането на целия свят, благодарение на способността си да създават петрол по органичен път.
Друг интересен елемент на играта са месеците в света на Dishonored. Те са 13, като всеки от тях се състои от 28 дни. След като изтекат, започва религиозното събитие, наречено “Fugue Feast”, когато законите на цивилизацията отпадат и на хората е позволено да правят каквото си поискат, включително да убият техен враг или да преспят със съпруга на техен познат.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари